Intrum halusi, että palkanlaskenta olisi helppoa ja vaivatonta. Siksi he valitsivat Sillan kumppanikseen.

Sini Mökkönen Intrumin henkilöstöhallinnosta kertoo, että Intrumin on valinnut ulkoistetun palkanlaskennan toimintamallikseen ja aiemman yhteistyökumppanin osalta tämä tarkoitti sitä, että Intrumin palkanlaskentatiimi sijaitsi Tallinnassa. Tässä toimintamallissa Intrumin HR-asiantuntija Helsingissä joutui käyttämään palkanlaskentaan suurimman osan työajastaan.

“Tämä tuntui älyttömältä. Vaikka palkanlaskenta oli ulkoistettu, palkanlaskenta söi paljon työaikaa Intrumin HR:ssä”, Mökkönen kertoo. 

Aluksi Intrum yritti kehittää palkanlaskennan prosesseja silloisen kumppaninsa kanssa, mutta ajattelutapa ja kulttuuri eivät kohdanneet. 

Intrum halusi kehittää palkkahallintoa uudenaikaisen toimijan kanssa. Toimijalla piti olla samat intressit, eli palkanlaskentaan käytetty aika ja vaiva piti minimoida laadusta tinkimättä.  

Kilpailutuksessa selvisi, että Suomessakin oli toimijoita, jotka pyysivät Intrumin HR:ää täyttämään lomakkeita, skannailemaan ja lähettelemään niitä. Sellaista ei enää haluttu. Ajatuksena oli, että palkanlaskennan pitää olla helppoa ja vaivatonta. Näin päädyttiin Siltaan.

Intrum hyödyt Silta-yhteistyöstä:

1) Ajankäyttö palkanlaskentaan väheni radikaalisti

Aiemmin palkkoihin kului suurin osa yhden ihmisen työajasta, nykyisin enää muutama tunti viikossa. 

2) Erinomainen asiakaspalvelu 

Yhteistyö on ollut Sillan asenne. Asioita tehdään yhdessä. 

Sini Mökkönen kertoo esimerkkejä yhteistyöstä: 

“Työntekijät voivat lähettää esimerkiksi verokortit suoraan Sillalle. Aikaisempaan kumppaniin sai olla yhteydessä vain yhteyshenkilö. Nyt myös työntekijät voivat kysyä suoraan palkka-asioista Sillalta. Jos virheitä syntyy, ei lähdetä syyttelemään ketään. Syyllisen etsintä on Sillan kanssa loppunut kokonaan. Tämä on paljon mukavampaa.”

3) Sillan prosessit virtaviivaistettu

Silta automatisoi prosesseja ketteräksi jatkuvasti. Manuaalista työtä ei juuri tehdä. Näin palkoissa on vähän virheitä. 

4) Oikein laskettu palkka lisää työtyytyväisyyttä

Intrumin Sini Mökkönen muistuttaa palkan yhteydestä työtyytyväisyyteen. Hänen mukaansa palkka tuo turvallisuuden tunnetta. 

“Jos palkka on maksettu useasti väärin, se syö työntekijän luottamusta työnantajaansa. Tulee vääjäämättä mieleen – varsinkin jos palkkaa on tullut tilille liian vähän – näin vähänkö minua arvostetaan, kun edes palkkaani ei lasketa oikein.”

silta.fi

Lue lisää