Vuosikertomus 2022

Administer haluaa olla alansa paras toimija laadukkaalla asiakaskokemuksella ja innovatiivisella asenteella sekä kattavalla palvelujen ja teknisten ratkaisujen kokonaisuudella. Tavoitteemme on uudistaa taloushallintopalvelujen markkinoita kehittämällä uutta teknologiaa ja uusia ratkaisuja.

Avaa Vuosikertomus 2022 (pdf)

Vuoden 2022 avainluvut

52.8
Liikevaihto M €

3.8
Käyttökate M €

1118
Henkilömäärä

Toimitusjohtajan katsaus

Määrätietoista kasvustrategian toteuttamista

Olen tyytyväinen Administer-konsernin ensimmäiseen vuoteen pörssiyhtiönä. Liikevaihtomme kasvoi ja käyttökatteemme kehittyi suotuisasti. Samalla laajenimme lähes viidelletoista uudelle paikkakunnalle. Toteutimme vuoden aikana yhdeksän yrityskauppaa, joista merkittävin oli talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisten palveluiden asiantuntijayritys Econian liittyminen osaksi Administer-perhettä marraskuussa.
Strategiamme mukaisesti panostimme vahvasti työntekijäkokemukseen, mikä onkin näkynyt myönteisesti työntekijätyytyväisyyden parantumisena vuoden aikana. Asiakaskokemuksen kehittäminen oli meille toinen tärkeä teema, ja teimme paljon uudistuksia tuotteisiimme ja palveluihimme. Vauhditimme myös konsultointiliiketoimintamme rakentamista.
Uskon vahvasti, että pystymme jatkossa saavuttumaan kasvua ja kannattavuutta strategiamme keskeisten teemojen – paras henkilöstö, asiakaskokemus, edistykselliset tuotteet ja palvelut, sekä kannattava kasvu – avulla. Meillä on hyvä tunnelma ja tekemisen meininki päällä.
Peter Aho
Toimitusjohtaja

Yrityskauppojen tukemaa kasvua vuonna 2022

16.2. Konjunktuuri

Konjunktuurin palkkapalvelut siirtyvät osaksi Tilikamuja

8.3. WaBuCo

Kansainvälisen talous- ja palkkahallinnon osaamisemme vahvistaminen

4.4. Sydän-Suomen Taloushallinta

Toimintamme vahvistaminen Keski-Suomessa: uudet toimipisteet Pihtiputaalle ja Kinnulaan

14.6. Tilitoimisto Ollikainen

Toimistomme vahvistaminen Etelä-Savossa: uusi toimipiste Mikkeliin

17.8. Konsulttiliike Laine

Toimintamme vahvistaminen Turun alueella

16.10. Tunturi-Lapin Yrityspalvelu

Toimintamme vahvistaminen ja täydentäminen Pohjois-Suomessa

11.11. Econia

Verkostomme vahvistaminen erityisesti länsirannikolla ja uuden ulkomaisille ja kotimaisille kansainvälisille yrityksille suunnatun Compliance- ja Advisory-liiketoiminnan avaaminen

30.11. Varkauden Tili

Toimintamme vahvistaminen ja täydentäminen Savossa

23.12. Administer Uusimaa

Vähemmistöosuuden lunastus

Econia toi taloon yli sata uutta asiantuntijaa ja uutta liiketoimintaa

Vuoden 2022 kohokohta oli marraskuun alussa toteutunut yrityskauppa, jossa Econia Oy liittyi osaksi Administer-konsernia. Kyseessä oli Administerin historian suurin yrityskauppa, ja sen myötä konserniin saatiin yli sata uutta talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijaa ja lähes 400 vuokratyöntekijää. Administer-konsernissa Econia jatkaa omana yksikkönään ja omalla brändillään.

Econialla on vahva tausta talouden, henkilöstöresurssien ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisessä. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu muun muassa harmaan talouden torjunnan asiantuntijapalveluita ja työoikeudellisia palveluita, jotka täydentävät mainiosti Administer-konsernin tarjoomaa. Laajempi palveluskaala tarkoittaa sitä, että asiakkaille voidaan tarjota entistä monipuolisempaa asiantuntemusta samasta konsernista.