Vuosikertomus 2021

Administer haluaa olla alansa paras toimija laadukkaalla asiakaskokemuksella ja innovatiivisella asenteella sekä kattavalla palvelujen ja teknisten ratkaisujen kokonaisuudella. Tavoitteemme on uudistaa taloushallintopalvelujen markkinoita kehittämällä uutta teknologiaa ja uusia ratkaisuja.

Avaa Vuosikertomus 2021 (pdf)

Vuoden 2021 avainluvut

41.9
Liikevaihto M €

2.3
Käyttökate M €

569
Henkilömäärä

Toimitusjohtajan katsaus

Historiallinen vuosi vei Administerin pörssiin

Vuosi 2021 jää Administerin historiaan. Teimme hartiavoimin töitä läpi vuoden, jotta pääsimme aivan joulun alla listaamaan Administer-konsernin Nasdaq Helsingin First North -markkinapaikalle. Listautumista suunniteltaessa palvelimme asiakkaitamme ammattitaidolla edelleen jatkuvassa poikkeustilanteessa. Päivitimme vuoden lopulla konsernin strategian, jota lähdimme heti määrätietoisesti toteuttamaan.

Kehitimme vuoden aikana toimintaamme monilla osa-alueilla. Kesällä vahvistimme ohjelmisto-osaamistamme ja -tarjoamaamme, kun EmCe Solution Partner liittyi osaksi konsernia. Lisäksi laajensimme toimipisteverkostoamme kolmella uudella paikkakunnalla ja toivotimme Tilikamut tervetulleeksi Administer-perheeseen.

Tuotteiden, prosessien ja järjestelmien lisäksi keskityimme kulttuurimme vahvistamiseen. Nyt katsomme yhdessä eteenpäin ja otamme selvää, mihin kaikkeen yhdessä pystymme. Uskon, että tällä tiimillä riittää intoa ja rohkeutta viedä konserni vahvaan kasvuun.

Vuoden 2021 avaintapahtumat

Tammikuu

Adner solmi ensimmäisenä yhtiönä Suomessa NetSuite Business Process Outsourcing (BPO) -kumppanuuden Oraclen kanssa.

LUE LISÄÄ

Elokuu

Taloushallinnon ohjelmistojen kokonaisvaltainen tuottaja EmCe Solution Partner yhdistyi Administeriin.

LUE LISÄÄ

Lokakuu

Administer osti Tilikamut. Pieksämäellä ja Joensuussa toimiva tilitoimisto palvelee erityisesti Pohjois-Karjalan sekä Etelä- ja Pohjois-Savon alueen yrityksiä.

LUE LISÄÄ

Joulukuu

Administer listautui Nasdaq Helsingin First North -markkinapaikalle. Yhtiö keräsi listautumisannista noin 14 m€ ja osakkeenomistajien kokonaismäärä nousi yli 3 300 omistajaan.

LUE LISÄÄ

Tekoäly hoitaa rutiinit ja ammentaa tietoa

Administer hyödynsi vuonna 2021 tekoälyä yhä enenevässä määrin kirjanpidon rutiinitöissä ja laajensi sen käyttökohteita. Tilitoimistoalan murroksessa tekoälyllä ja datan hyödyntämisellä on keskeinen rooli. Asiakkaalle älykkäät kirjanpitoratkaisut näkyvät parantuneena laatuna, mutta toisaalta myös kirjanpitäjien ajan vapautumisena haastavimpien tapausten ratkomiseen.

Tekoälyn lisääntyminen kirjanpidossa luo mahdollisuuksia myös uudenlaisille asiantuntijapalveluille. Datan ja tekoälyn ansiosta kirjanpitäjä pystyy esimerkiksi laatimaan erilaisia dataan perustuvia, asiakkaan taloutta koskevia raportteja. Tällaiset asiantuntijapalvelut integroituvat osaksi tilitoimistopalvelua, jolloin tilitoimiston ja asiakkaan välinen yhteistyö vahvistuu entisestään.